Wat is een Business Technology Coach?

Er zijn talloze computerconsulenten. Je hebt de geeks, de goeroes, de evangelisten, de computerjongens, techneuten, nerds, netwerkconsulenten, computerconsulenten en technologen, om er maar een paar te noemen. Aan het einde van dit alles, ongeacht hoe ze zichzelf noemen, bieden ze elk een ander niveau van service en technische knowhow. Te veel IT-consultants lossen elk probleem op door u te vragen er geld voor uit te trekken. Nieuwe computers, nieuwe servers, nieuwe monitoren, nieuwe printers, maar elke keer dat u geld uitgeeft, vermindert u de winstgevendheid. Het belangrijkste is dat u de juiste persoon voor uw behoeften identificeert. Als je een bedrijf runt, heb je echt een business technology coach nodig om je te helpen de juiste beslissingen te nemen over je technologie.

Een computerconsulent is meestal alleen geïnteresseerd in het repareren van uw computers. Hij is niet thuis in zakelijke functies en is daarom niet in staat u te helpen met veel aanvullende diensten die uw investeringen in informatietechnologie zullen maximaliseren. De computerman is geweldig wanneer de printer kapot gaat of wanneer de computer in de war raakt, maar een coach voor bedrijfstechnologie kan u aanzienlijk meer waarde bieden. Grote bedrijven huren een Chief Information Officer in om deze rol te vervullen, maar een klein tot middelgroot bedrijf heeft die mate van fulltime ondersteuning misschien niet nodig. In deze gevallen zal een coach bedrijfstechnologie u goed van dienst zijn.

Bedrijfstechnologie is elke technologie die in de behoeften van bedrijven voorziet, waaronder boekhoud-, netwerk- en andere kantoorsystemen. Dus hoewel een softwaresuite voor kantoorproductiviteit (bijv. Microsoft Office) als bedrijfstechnologie wordt beschouwd, is de Microsoft Xbox dat niet. Het besef dat er een groeiende kloof is tussen recreatieve gadgets en technologieën die rechtstreeks van invloed kunnen zijn op de zakenwereld, heeft geleid tot een nieuwe manier om de directe waarde van technologie te onderzoeken. Bedrijfstechnologie moet waarde toevoegen aan uw bedrijf, anders is het gewoon weggegooid geld. Er zijn zoveel producten om uit te kiezen, allemaal met concurrerende filosofieën en leercurves. Vaker wel dan niet, accepteer je gewoon wat er bij de computer is geleverd toen je hem kocht en je betaalt. Of, erger nog, je valt ten prooi aan die fantastische verkoper die het antwoord op al je gebeden belooft en je weer een dure nachtmerrie bezorgt. Dus het volgende feit dat u moet accepteren, is dat niet alle bedrijfstechnologie waardevol is voor uw bedrijf!

De sleutel tot modern zakelijk succes is ervoor te zorgen dat u uw bedrijfsdoelen afstemt op uw technologieplannen. Zakelijke en technologische afstemming is een heilige graal geworden voor grote multinationale ondernemingen. Omdat deze industriële monsters zo groot zijn, is alles wat ze kunnen doen om zichzelf flexibeler en responsiever te maken voor hun klanten, verplicht. Gelukkig zijn de meeste kleine en middelgrote bedrijven wendbaar en reageren ze snel. De kans is groot dat uw topklanten weten hoe ze op elk moment van de dag contact met u kunnen opnemen. Echter, alleen omdat u geen last heeft van de problemen van deze enorme dinosaurusbedrijven, betekent niet dat u niet kunt profiteren van zakelijke / technologische afstemming. Een coach voor bedrijfstechnologie helpt u bij het afstemmen van uw bedrijfsdoelen op uw technologie-investeringen.

Het tweede voordeel dat u kunt halen uit een bedrijfstechnologiecoach is inzicht in uw bedrijfsprocessen. Geen twee bedrijven werken precies hetzelfde. De kans is groot dat uw bedrijfspraktijken zich organisch hebben ontwikkeld terwijl uw bedrijf nieuwe uitdagingen aangaat. Organische groei heeft echter de neiging om aanzienlijke inefficiënties te ontwikkelen die de winst kunnen beïnvloeden. Ik heb gevallen gezien waarin bedrijven nul-dollarfacturen ($ 0,00) afdrukken en versturen, simpelweg omdat het systeem slecht geautomatiseerd was. Dit is inefficiënt en kostbaar en kan eenvoudig worden verholpen. Een coach bedrijfstechnologie analyseert hoe u werkt om deze inefficiënties op te sporen en te corrigeren.

Een business technology coach zal dan zijn kennis en begrip van uw computersystemen en bedrijfsprocessen gebruiken om u te helpen bij het opbouwen van concurrentievoordeel. Volgens een IBM-onderzoek uit 2007 moet een coach voor bedrijfstechnologie worden “…betrokken als een strategische partner voor proces- en cultuurverandering”. Dit betekent dat de eenzame computernerd die urenlang zonder menselijk contact typt, niet de juiste keuze is als je wilt slagen. Een coach voor bedrijfstechnologie zal in staat zijn om met anderen samen te werken en moet over geavanceerde communicatieve en sociale vaardigheden beschikken om als een agent van positieve verandering op te treden. De computernerd die niet in staat is om ideeën over te brengen of een gebrek aan sociale vaardigheden heeft, is niet wat je nodig hebt.

Een coach voor bedrijfstechnologie begrijpt ook dat het zijn taak is om aanbevelingen te doen. Onthoud dat jij de uiteindelijke beslisser bent, dus je coach moet je opties voorleggen in plaats van ultimatums. In sommige zeldzame gevallen is er maar één manier van handelen, maar in mijn ervaring ben ik ze zelden tegengekomen. Een business technology coach geeft je meerdere opties om je doelen te bereiken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *