The Beaucketlist

beau

the beaucketlist

# 1. Inschrijven voor een televisieprogramma (Utopia)

“Veel dingen die we doen in ons leven doen we onbewust. We focussen ons vooral op werk, geld en tijd. Totdat er iets gebeurd in je leven wat ons vormt; een dierbare verliezen, de geboorte van en kind, waarbij we ons ineens weer bewust zijn van het fijn dat we leven. Vaak houden we deze gedachte voor even vast, waarna we weer terugvallen in ons oude patroon.” Ik spreek nu voor mezelf; mijn naam is Beau en ik ben begonnen aan mijn eigen bucketlist; The Beaucketlist. Nadat ik één van mijn beste vriendinnen verloor aan kanker, ik noem het beestje maar bij de naam, ben ik me bewust geworden van het feit dat onze tijd kostbaar is. En dat er naast dagen werken, klussen en het huishouden doen nog veel meer te beleven is. Daarom besloot ik mijn leven ‘drastisch’ te veranderen. Ik ben alleen op reis gegaan naar Azië, heb me bij thuiskomst ingeschreven voor het televisieprogramma Utopia en ben de uitdaging aangegaan. Waarom? Omdat het kan. 19 april 2017 liep ik de poorten van Utopia binnen. Een experiment; ultiem geluk of complete chaos?

Door aan mijn eigen bucketlist te werken hoop ik mijn tijd hier te verrijken en zoveel mogelijk af te kunnen strepen van dingen die ik ooit zou willen doen. Deze momenten zal ik vastleggen, zodat jullie het kunnen volgen.

# 2. Werken aan een fit lijf

Zoals jullie regelmatig kunnen zien, ben ik vaak in de sportschool te vinden. Alleen, maar ook met mede Utopianen. Wat ik erg belangrijk vind is dat ik me fit en en lekker in mijn lijf voel. Als ik voor vele vrouwen spreek, dan zijn we vaak onzeker over ons lichaam (wat niet eens nodig is, want je bent mooi zoals je bent). Maar voel je je niet fit, dan is er één iemand die hier iets aan kan veranderen en dat ben je zelf. Dit doe ik door ongeveer 5x in de week te sporten (cardio & krachttraining) en door gezond te eten. Ik ben gelukkig al jaren niet meer ‘verslaafd’ aan suiker, waardoor ik zoete dingen goed kan laten staan. Eet ik dan nooit een koekje, gebak of snoep? Jawel hoor, maar minimaal, omdat ik er (op dagelijkse/wekelijkse basis) geen behoefte aan heb. Sporten is mijn nieuwe verslaving geworden. Het leuke is natuurlijk om zoveel mogelijk Utopianen mee te krijgen in een gezonde leefstijl. Daarom hebben we steeds vaker een Utopia bootcamp. Hieronder kunnen jullie het filmpje bekijken. Mocht je ook zin hebben om een keer met ons mee te trainen, dan kun je je inschrijven via onze webshop.

DSC02643

Hierboven een foto met de toppers die gisteren (7 augustus 2017) met ons de bootcamp hebben gedaan. Verder zal ik jullie op de hoogte houden wat betreft mijn ‘fit-lijf’ met wat leuke foto’s vanuit de sportschool.

IMG_0659_edited

Ook Madi gaat af en toe mee om te sporten (lees dansen) in de sportschool. Binnenkort kunnen jullie hier een filmpje van zien op haar YouTube kanaal. Nog even geduld.

# 3. Een ballonvaart

Wie had dat ooit gedacht, dat ik door het paraderen op een catwalk in bikini (sorry mam) met een ‘klomp-voetje’ vanwege mijn teenoperatie, een ballonvaart zou winnen! Maar het was prachtig en zo de moeite waard om als ‘Utopia’s Secret’ inclusief vleugels en één roze laars half naakt in de loods te staan, om vervolgens gekozen te worden als nummer één. Afgelopen woensdag 26 juli was het zover. Samen met Jeroen, Floor, Bas en Fay werden we opgehaald op het Utopia terrein en ‘vlogen’ we van Huizen naar Westbroek. De landing was ook echt Utopiaans, het begin was goed, daarna met de hakken over de sloot en met ons gezicht in de stront. We waren namelijk geland op een van de weilanden die je achter ons ziet op de foto, naast een sloot, waar ze de grond net ‘bemest’ hadden. Maar na de afsluiting met een glas champagne (niet van de BV, dus het mocht), gingen we allemaal weer veilig terug naar Utopia. We hebben er ontzettend van genoten, bedankt daarvoor Rick van Eclipse Ballooning !!

IMG_0337

# 4. Mijn eigen ‘bedrijf’ starten

In Utopia zijn we continu bezig met het vernieuwen van onze diensten en producten. Zo heb ik vanaf 19 april tot nu (augustus) onder de naam “ZOET & ZEAU” wat leuke dingen op de markt gezet. Althans, ik vind ze leuk. Zie hieronder babykleding ( Ultiem geluk & Complete chaos).

En arretjescake. Maar ook is het mogelijk om in Utopia pannenkoeken te komen eten.

Ik kwam, zoals jullie misschien wel weten, binnen met het idee om een escaperoom te bouwen op het terrein. He-laas kon ik hier geen lening opnemen ;)  en moest ik dus klein (maar niet minder tof) beginnen. Samen met René heb ik binnen in de loods een kamer omgebouwd (de oude tattooshop) en hebben we een ‘mini-escaperoom’. Zie hieronder onze promovideo, met in de hoofdrol René! De SECRET BOX is nog steeds te reserveren via de volgende link;

http://www.utopiawebwinkel.com/secret-box-experience.html

De secret box experience duurt maximaal 60 minuten en kan gecombineerd worden met alle andere diensten in Utopia (denk aan de Gooische Luifel, pannenkoeken eten, high tea, rondleidingen en foto’s met Utopianen).

‘Special thanks’ voor Bram Recourt van  Enjoy Media die onze escaperoom mogelijk heeft gemaakt!! 

 

# 5 . Een maand veganistisch eten (1 augustus – 31 augustus 2017)

Een maand vegetarisch eten stond op mijn bucketlist. Niet dat ik veel vlees eet, dus dat zou een ‘makkie’ worden. Maar Utopia zou Utopia niet zijn, als Bas je niet motiveert om dan maar veganist te worden (voor een maand). Waarom ook niet, als het toch om de bucketlist gaat. Dus de maand augustus staat in het teken van de ‘VEGAN CHALLENGE’. En natuurlijk kan iedereen daaraan mee doen, als je dit berichtje leest en denkt; dit zou ik ook wel eens willen proberen. Ik ben nu een paar dagen op weg en ik moet zeggen, het valt me heel goed mee! Eens kijken of het invloed heeft op mijn lijf na een maand geen vlees en zuivelproducten. Ook Chipp gaat de uitdaging aan. Ik houd jullie op de hoogte.

# 6. Out of your comfort zone (deel 1)

‘Life begins at the end of your comfort zone’. Er zullen nog wel meerdere delen volgen uit deze serie. In de sportlight staan is nu niet direct één van mijn favoriete bezigheden. Maar als we het hebben over de bucketlist, dan kunnen dit soort activiteiten niet ontbreken. Romy en de tweeling hadden op 23 juni de ‘lip sinc’ battle georganiseerd.  We-ken hebben we hiervoor geoefend, om op deze avond onze eigen show op te voeren. Iedereen had een nummer gekozen wat diegene zou playbacken op deze avond. Omdat de meeste nummers al gekozen waren en Ariana Grande met ‘dangerous woman’ dan het beste bij mij zou passen, koos ik deze. Het oefenen vond ik al spannend, laat staan het optreden voor 200 mensen, daar ging ik dan; een kort rokje, in een bodystocking met V-hals tot op de knieën en een masker op. Ik  ging er vanuit dat ik na één optreden wel klaar zou zijn, verrassend genoeg, mocht ik ook door naar ronde 2, ronde 3 en uiteindelijk de finale tegen Romy. Waarbij Romy als terechte winnaar  er met de hoofdprijs ervandoor ging!

lip sinc

# 6. Out of your comfort zone (deel 2)

Deel 2 komt eerder dan gepland. Ik kan dus met met zekerheid zeggen dat ik binnen Utopia vaker dingen doe die ik ‘buiten’ niet zou doen. Noah kwam hier 3 weken geleden binnen gelopen met een uniek verhaal. Hij gaf zich volledig bloot door zijn verhaal te delen met ons. Een onderwerp waar bij de meeste (inclusief mezelf) nog erg weinig over bekend is. Belangrijk dus om erover te praten en naar te luisteren. Noah kwam gisteren (7 augustus 2017) met een opdracht, om ons in te leven in zijn situatie. Je als vrouw of man verkleden naar het andere geslacht. Gisteren was het namelijk de ‘dag van de transgender wet’. Zie hieronder het resultaat.

DSC02653

DSC02656

#7. Een eerste prijs winnen (deel 1)

De maand juli stond in het teken van de kookwedstrijd; MANNEN VS. VROUWEN. Vier donderdagen op rij hebben we gestreden voor de hoofdprijs; uiteten buiten de poort met John, onze topkok. Elke zondag kregen we kookles, zodat we op donderdag konden knallen voor al onze bezoekers. Er stond een prachtig grote tent op de akker met een mooie buitenkeuken, waar wij onze kookkunsten hebben laten zien. De eerste wedstrijd werd gewonnen door de vrouwen. Dit was de Hollandse avond. De tweede wedstrijd, het Italiaans werd gewonnen door de mannen, net zoals de week erop, het veganistische menu. De vierde en laatste wedstrijd was dus ontzettend spannend. Want wie wil er nu niet uiteten na maanden opgesloten te hebben gezeten. Dat de mannen de BBQ avond zouden winnen zou natuurlijk TE voor de hand liggen. Wij wonnen deze avond, waardoor het dus 2-2 was. Het verschil in fooien na de vier avonden werd uitgerekend. De vrouwen waren de winnaressen met een verschil van €22,-. Lucky basterds ;)

 

t