Het belang van een betrouwbare UPS-serviceprovider

Het moderne datacenter is de belangrijkste troef voor de succesvolle bedrijfsvoering van veel bedrijven, en zonder dit zouden veel bedrijven tot stilstand komen. Daarom moet de datacenterprovider van een bedrijf of de interne operatie te allen tijde op volledige efficiëntie draaien, ongeacht met welke technische problemen ze worden geconfronteerd.

Daarom is het voor het voortbestaan ​​van het datacenter van het grootste belang dat er een betrouwbare serviceprovider voor ononderbroken stroom aanwezig is om eventuele storingen te verhelpen. De meeste UPS-serviceproviders bieden verschillende onderhoudsservices, deze worden als volgt gedefinieerd:

Gepland onderhoud

Zoals de titel al doet vermoeden, is het de bedoeling om waar mogelijk proactief te zijn en het UPS-systeem regelmatig in het datacenter op zijn plaats te houden. Hoewel de meeste datacenters te allen tijde worden bemand door eigen personeel, worden deze diensten vaak geleverd door de OEM (original equipment manufacturer), wat betekent dat het UPS-systeem regelmatig DWE-controles en veiligheidstests ondergaat. Met een gecontracteerd systeem kunnen bedrijven er zeker van zijn dat de technici die met hun UPS werken, zijn opgeleid om op de hoogte te blijven van de laatste informatie over het systeem. Ook omdat de leverancier de oorspronkelijke fabrikant is, is er minder kans op problemen met de inkoop van reserveonderdelen.

Noodinterventie

Deze reactieve houding ten opzichte van ononderbroken onderhoud van de stroomvoorziening houdt veel meer gevaren in voor de operationele procedures van een bedrijf. Omdat storingen alleen worden verholpen als het probleem zich voordoet, kan de noodzaak van een snelle reactie worden belemmerd door externe factoren, zoals de reistijd van de monteur of de beperkte beschikbaarheid van onderdelen. Tijd is een kritieke factor bij het omgaan met UPS-systemen en het verschil tussen voorbereid zijn op een technisch probleem en het moeten oplossen in een noodsituatie kan het risico lopen dat waardevolle gegevens meer gevaar lopen.

Op afstand monitoren

Het concept hierachter is dat de serviceprovider op afstand toegang heeft tot de informatie over de ononderbroken stroomvoorziening; hierdoor kan de serviceprovider eventuele problemen met het UPS-systeem vroegtijdig opmerken. Dit was echter enigszins impopulair bij sommige datacenters vanwege de toegankelijkheid van de informatie die problemen met de beveiliging veroorzaakt.

Met zo’n grote afhankelijkheid van het datacenter van het bedrijf dat op volledige effectiviteit draait, is het van het grootste belang om ervoor te zorgen dat het datacenter het beste ondersteuningssysteem heeft om eventuele fouten op te lossen. Het is duidelijk dat hoewel een noodinterventiedienst het bedrijf op korte termijn geld kan besparen, een geplande onderhoudsdienst van de fabrikant van de originele uitrusting de voorkeur geniet.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.