Goochelaars gezocht – De laatste slachtoffers in After Reality TV

De goochelaar wilde een reality tv-show. Dit soort e-mail krijg ik nog regelmatig. Ik schreef twee jaar geleden een artikel over het huidige tv-programma waarin ik uitlegde waarom ik me niet aanmeld.

De tovenaars

Magie lijkt op dit moment een hot attribuut te zijn. De nieuwe BBC-serie “The Magicians” is een vijfdelige aflevering, “Fooled Us”, een nieuw format met in de hoofdrol Penn en Teller op Channel 4, Derren Brown (Magic or Psychology, You Decide).

Dus is dit goed voor magie? Het is echt moeilijk te zeggen. De kijkcijfers voor “The Magicians” op zaterdagavond waren “Strictly… Natuurlijk, dit is te verwachten en dat cijfer heeft misschien nog niet zijn hoogtepunt bereikt, aangezien meer mensen kunnen worden aangemoedigd om het volgende week te bekijken. Dit is echt wat goochelaars zien op tv-blootstelling.” Wat wilde je eraan?

Zal een zeer interessant nieuw formaat mensen aantrekken om naar te kijken? Of is het omdat iedereen het leuk vindt om af en toe auto-ongelukken te zien? Voor degenen onder jullie die deze nogal saaie show niet hebben gezien: goochelaar hebben samen met beroemdheden een reeks trucs bedacht. Het publiek stemde uiteindelijk en het paar met de minste stemmen voerde uiteindelijk een enigszins getemde confiscatie uit.

Het idee dat je meteen een show kunt maken die primetime-tv waardig is, is een vergissing. Het inhuren van beroemdheden zonder ervaring met dit soort live-tv hielp niet. We hebben de moedige inspanningen van nieuwslezers gezien om automatische signalen van onmiddellijke meldingen te kunnen lezen, maar helaas hadden ze niet de vaardigheden die nodig waren om te communiceren met live studiopubliek.

Zoals veel artiesten heb ik jaren besteed aan het maken van een solide cabaret van 40 minuten. Het is hard werk. Het vraagt ​​veel mislukkingen en voelt soms als een mol om op te klimmen en voelt soms als een K2. Wat gisteren prima werkte, ziet er ineens niet meer zo levendig uit. Kortom, het duurt jaren om een ​​solide, werkbare cabaretset te maken.

Ik heb heel creatieve en leuke goochelaars Barry en Stuart gezien die elke zomer shows uitverkocht in Edinburgh, zich afvragend waarom ze er zo arm en onscherp uitzien. Het is duidelijk dat de goochelaars plezier wilden hebben, maar het opnemen van een derde partij verloor onvermijdelijk hun normale timing en nauwkeurigheid. Het is fascinerend om te zien hoe ze proberen om beroemde gasten op te nemen, maar ze kregen niet in korte tijd intimiteit.

Het is niet dat reality-tv dood is, het is dat reality-tv, goed en fout, leeft van de lof en vernedering van degenen die denken dat het heeft wat het nodig heeft. De tovenaars hadden geen voorsprong. Een van de grootste tekortkomingen van de show was dat de uitvoering niet geweldig of angstaanjagend was, en beter zou zijn geweest dan een presentatie midden op de lauwe, trage weg die we moesten doorstaan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.