De netwerkploeg

Dit is niet uw gewone invloedssfeer. De ploeg wordt beschouwd als een radicale versie van je “Raad van Bestuur” of “Netwerkteam”. Het bestaat uit individuen en organisaties die primair gericht zijn op uw professionele en sociale ontwikkeling. Een van de manieren om uw netwerkprocessen te verbeteren en uw doelen te bereiken, is door een plan voor succes te hebben. Het is van cruciaal belang om een ​​groep te hebben die u kan begeleiden, sponsoren, adviseren en ondersteunen bij uw netwerkinspanningen.

Hieronder vindt u tips voor het creëren en ontwikkelen van relaties die uw netwerkagenda’s kunnen verbeteren.

De diversiteitsfactor

Houd bij het selecteren van je team rekening met de eigenschappen, vaardigheden en eigenschappen die je graag zou willen hebben. Nadat u het aantal mensen in uw groep hebt bepaald, selecteert u individuen en organisaties die divers zijn. De demografie van uw groep moet variëren op basis van leeftijd, geografische locatie, carrière, industrie, opleiding, sociaaleconomische status, geslacht, religieuze overtuiging, ras, etniciteit, enz. Het is duidelijk dat hoe diverser, hoe beter. Diversiteit is soms een ontbrekende schakel in het netwerkproces. Professionals denken vaak dat ze alleen effectief kunnen netwerken met vergelijkbare individuen, met vergelijkbare achtergronden.

Breng het netwerk tot stand

Na het selecteren van het aantal individuen voor je squadron, zijn de volgende stappen het opbouwen en versterken van de relaties en verbindingen. Dit gaat veel verder dan afspreken voor een kopje koffie of verbinding maken via sociale media. Richt u op het kennen van de leden van de groep en zoek naar manieren om u strategisch te helpen. Vormen van hulp kunnen bestaan ​​uit het inwinnen van advies, het verkrijgen van middelen, het verkrijgen van extra contacten of het ontvangen van geldelijke steun of patronage.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *