Aanwijzen en klikken om aan spelgenres te ontsnappen

We hebben allemaal talloze videogames uit onze kindertijd gespeeld, evenals puzzels om je hersenkracht uit te dagen. Nu de gaming-business steeds meer bloeit, zijn er veel nieuwe game-genres ontwikkeld die tot uw beschikking staan. Er zijn talloze gratis outdoor escape room amsterdam die je kunt spelen als je toegang hebt tot internet.

Als je het beu bent om de repetitieve arcade-, race- of schietspellen te spelen, die alleen afhankelijk zijn van snelheid, alertheid of een monotone stroom van niveaus, dan zijn er zeker verschillende genres van games die je nog niet hebt verkend.

Flash-avonturenspellen

Met de komst van Adobe Flash-programma’s heeft de gamewereld een koortsachtig hoogtepunt van avontuur en ervaring bereikt. Een van de interessantste en meest voorkomende genres van deze korte spellen zijn de Point-and-Click-spellen en escape room amsterdam.

Wijs-en-klik-spellen

Deze spellen bieden een geweldige ervaring voor gamers van alle niveaus en leeftijden. Ze zijn heel eenvoudig te spelen en hebben meestal één doel dat wordt uitgevoerd in de vorm van een verhaal waarin de personages kunnen interageren (meestal met vooraf bepaalde teksten). Dit soort interactief spel wordt gespeeld waarbij op veel delen van het spelscherm kan worden geklikt. Als u op elk klikbaar gebied klikt, wordt een actie uitgevoerd, zoals openen en sluiten, of wordt een dialoog of verhaal van de auteur weergegeven. Er zijn veel aanwijs-en-klik-spellen die werkelijk betoverend zijn met hun graphics en hun achtergrondmuziek, een spel voor alles waar je zin in hebt; plezier, opwinding, spiritualiteit, mysterie, eng spookachtig, noem maar op. Enkele van de interessante zijn: Bonte-spellen, Samrost, Minto-spellen, Monster in de kelder, Anika, Myst, enz.

Ontsnappingsspellen voor de kamer

Deze themagames werden zo populair onder de gamers dat er een apart genre naar is vernoemd. Het is eigenlijk een online flash-game waarbij het verhaal meestal is dat het personage vastzit in een kamer, opgesloten zit of wordt ontvoerd en je een uitweg moet vinden door aanwijzingen en verschillende puzzels op te lossen. Net als in point-and-click-spellen zijn er veel klikbare gebieden die een actie uitvoeren, maar het thema is altijd om aan een bepaalde plaats te ontsnappen! De Great Escape-serie, Tortuga, Travelogue, Peer Escape, Crimson Room, White Day, Vision Escape, etc zijn er maar een paar!

Deze spellen zijn kort getimede spellen en zijn een uitstekende stressbreker voor een pauze van 15 tot 25 minuten!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.