VERKIEZINGEN

Beste lezer,

De verkiezingen zijn in aantocht. De soap rondom fractie voorzitters is van start en iedere partijleider is bezig met campagne voeren. Er worden mooie beloftes gedaan. We gaan er allemaal op vooruit wordt ons verteld.

Maar hoe kan je als partij beloftes maken? Wat is überhaupt een belofte waard van een fractie voorzitter? De enige manier hoe je zo’n belofte waar kan maken is als partij een meerderheid te krijgen in de tweede kamer. En dat mensen, is een utopie.

Standpunten van partijen zijn richtlijnen die makkelijk overboord gegooid kunnen worden om met andere partijen in zee te kunnen gaan om te regeren.

Deze cirkel herhaalt zich iedere 4 jaar weer. Iedere 4 jaar, worden wij (het volk) lekker gemaakt met allemaal mooie plannen voor de komende 4 jaar. Om na de verkiezingen weer teleurgesteld te worden in onze “democratie” en ons kabinet.

Sinds Europa zijn wij geen democratie meer. De top in Brussel is niet door ons gekozen. Maar de top in Brussel zwaait wel met de scepter.

De focus bij het gros van de partijen is nog altijd: De economie. En dan vooral de economie op korte termijn. Want ja, waarom lange termijn plannen maken als je toch maar 4 jaar regeert? De focus op alleen de groei van de economie in Nederland, met nadruk op het BBP, laat ons inderdaad zien dat onze economie groeit. Maar het is allemaal één grote DECEPTIE. Er wordt niet gekeken naar onze ecologie en biodiversiteit. Want ecologie is voor de langere termijn en daardoor een slechte campagne voor korte termijn politici met lobbyisten in het grootbedrijf. Het grootbedrijf… dat zijn nou de mensen die echt gemerkt hebben dat de economie groeit. Want wij zijn namelijk een waar belastingparadijs. Niet voor jou of voor mij, wij zijn alleen maar meer belasting gaan betalen in de vorm van meer eigen risico in de zorg, AOW leeftijd omhoog, loonbelasting, accijns etc.

Maar volgens de statistieken zijn wij de nummer 3 van de wereld als het gaat om belasting voordeel. HOE DAN?!? Dat geldt dus alleen voor het grootbedrijf. Ons kabinet zorgt voor belastingvoordelen, zodat die bedrijven zich hier willen vestigen. Of zelfs andersom… grootbedrijven dreigen hier weg te gaan als ze hun zin niet krijgen. Wat voor veel politici zorgt dat ze geen kant op kunnen. Maar die grootbedrijven zorgen voor oneerlijke concurrentie op zowel nationaal als internationaal niveau. Onze boeren krijgen niet de prijs die ze horen te krijgen en worden daardoor gedwongen om groter te worden.

Industrialisering en globalisering hebben ervoor gezorgd dat wij nooit meer een hongerwinter hoeven mee te maken. Denken we. Door het beleid wat er nu is, de focus op economie, de indeling van ons belastingstelsel, de hoge huurprijzen, de lage rente’s zorgen voor weinig sparen en veel hypotheken. De zeepbel waardoor de crisis ontstond is zich weer aan het vullen. Dat terwijl de ecologie steeds verder achteruit gaat.
Onze grond verzuurt, onze lucht vervuilt, onze zeeën gebruikt als riool, onze natuur gekapt.

En het erge is, er is op deze manier geen weg terug. We kunnen problemen niet oplossen door op dezelfde manier naar het probleem te blijven kijken. Je kan niet een andere uitkomst verwachten als je constant hetzelfde blijft doen.

Laat jullie niet bang maken, door angst zaaiende machthebbers. Laat jullie niet blij maken door beloftes die niet nagekomen zullen worden. Laat je niet dom houden door alleen de informatie die je krijgt. Die informatie krijg je omdat men wil dat je die informatie krijgt. En kijk vooral verder, verder dan 4 jaar.

9 maart komen Marianne Thieme en Ewald Engelen om te vertellen over hun boek: Kanarie in de kolenmijn. Ik hoop dat dit voor iedereen een eye opener wordt om je te verzetten tegen de top. Dat we inzien dat het anders kan en anders moet. Dat Nederland weer ons land wordt.

Mijn naam is Bas Veldhoven, 27 jaar.
Ik wil later kinderen, en klein kinderen en daarom stem ik op Partij voor de Dieren.

In feite zijn we allemaal dieren.pvddAlbert-Einstein1ghandikanarie