“Benji`s Brein LIVE” met aansluitend een optreden van Lenny Kuhr!

Lang geleden dit. Dat ik Benji`s Brein als prioriteit heb. Ik vind het fijn. Lekker om weer even iets te schrijven waarvan ik weet dat ik het zo gelijk ga delen met jullie. De reden van deze editie is simpel. Ik wil mijn eerste solovoorstelling, met bovengenoemde werktitel graag onder de aandacht brengen. Want buiten het feit dat aansluitend Lenny Kuhr komt optreden is er voor veel mensen nog een hoop onduidelijk over wat nu te verwachten komende zaterdag.

Benji`s Brein LIVE is een unieke voorstelling die ik zelf heb geschreven. Want waarom ben ik wie ik ben? Waarom heb ik mezelf voor Utopia aangemeld? Wat vind ik van de huidige maatschappij en de systemen die ons leven kaderen en beperken? Wat denk ik dat er “beter” en menselijker kan?

Ik stel mezelf deze vragen bijna dagelijks en de tijd is gekomen om mijn antwoorden met jullie te delen. Kwetsbaar en onzeker vertel ik jullie over mijn visie. Ik denk zelfs dat ik antwoorden heb die voor iedereen een uitkomst kunnen bieden. Ik vind het eng, maar ik wil dit doen.

Voorafgaand serveren wij een broodbuffet. Dat wil ik graag om nogmaals aandacht te vragen voor de (nog steeds) schrijnende droogte in Afrika. Wij hoeven ons niet schuldig te voelen om het feit dat wij zo goed te eten hebben. Wel vind ik het belangrijk dat we regelmatig stilstaan bij deze rijkdom. Er zal een spreker van het Rode Kruis aanwezig zijn om te vertellen over de oplossingen die het Rode Kruis heeft (want die zijn er!).

Na mijn voorstelling, waarin ik dus mijn zorg en mijn oplossingen aandraag, treedt Lenny Kuhr op. Ik heb haar benaderd vanwege haar nummer “WIE BEN JE?”. Dit nummer sluit naadloos aan bij mijn voorstelling en ik ben dan ook trots dat Lenny dit nummer live komt spelen. Buiten “Wie Ben Je?” zal zij nog meer oude en nieuwe nummers ten gehore brengen met de muzikanten die haar ook tijdens de komende tour gaan begeleiden!

Over de “Gekust door eeuwigheid” tour van Lenny :

In deze voorstelling staat het diepe heimwee, dat ik als kind al voelde, centraal. Voor mij is heimwee de grondtoon van ieder mens. Een onbestemd verlangen dat zich gaandeweg de voorstelling onthult.
Ik wil mijn publiek in die grondtoon graag aanspreken, ontmoeten en meevoeren .
Heimwee is de kracht die kunstenaars en mystici boven de vorm uit laat stijgen. Het kan ons naar de plek leiden waar heldere inzichten te vinden zijn en waar je, als je je er voor open stelt, uiteindelijk wordt gekust door de eeuwigheid.

Een voorstelling die verrast, ontroert, inspireert en die je leven een verrassende wending kan geven.

Met Reinier Voet, gitaar en Mischa Kool, basgitaar.

 

Kaartjes voor “Benji`s Brein Live”, inclusief broodbuffet, theater en concert van Lenny Kuhr kostten € 15,- . De dag duurt van 16.00uur tot ongeveer 22.00uur en iedereen vanaf 16 jaar is welkom.

Ik ga me nu volledig richten op mijn tekst en staging en ik zie jullie heel graag zaterdag!

Xx

Benji