GEZOCHT: VRIJWILLIGERS VOOR LESBOS

Het is inmiddels bijna 3 maanden geleden dat Victoria namens Utopia afreisde naar het Griekse Lesbos om daar de organisatie Because We Carry te ondersteunen. De organisatie draagt daar zorg voor vluchtelingen, die vanuit oorlogslanden zijn gevlucht naar Lesbos. Er is nog altijd veel werk te doen op het eiland en daarom heeft Because We Carry gevraagd of Utopia hen vanaf deze plek nog eens zou kunnen helpen.

Om het werk te kunnen blijven doen en de hulp te verlenen waar nodig, is Because We Carry op zoek naar vrijwilligers voor de maand oktober.

Wil jij heel graag iets doen voor de vluchtelingen op Lesbos en de stichting Because We Carry ondersteunen, meld je dan aan via: info@becausewecarry.org

“Het bieden van hulp is één van de meest dankbare dingen die je als mens kunt doen. Deel uitmaken van een team zoals Because We Carry is een bijzondere ervaring die je de rest van je leven met je mee zult dragen. Ik raad het daarom iedereen aan die graag iets voor de wereld en de mensheid wil doen. Hoe meer handen en kloppende harten, hoe beter.

Alleen Maar Liefde.

Victoria”

Hieronder vind je wat verdere informatie, die verstrekt is door Because We Carry.

De teams van vrijwilligers die via Stichting Because We Carry naar Lesbos gaan, vertrekken altijd onder leiding van een teamcaptain en bestaan daarnaast uit 7 of meer teammembers. Teamcaptains melden zich bij ons aan en vormen bij voorkeur zelf een team met 7 of meer members.

Teams zorgen zelf voor het bekostigen van hun eigen reis, verblijf en eten. Sommigen, betalen alles zelf, anderen betalen een gedeelte zelf en laten zich gedeeltelijk sponsoren en sommigen hebben helaas weinig eigen middelen tot hun beschikking en laten zich helemaal sponsoren. Kosten zijn erg afhankelijk van de prijs van de vliegtickets maar denk aan tussen de 500 tot 750 euro voor een week per persoon.

SBWC heeft een appartement met “8” slaapplekken (7 bedden en 1 bank) ter beschikking op Lesbos voor teams van maandag tot maandag, in verband met overlap van teams, moet je rekening houden met 1 tot 3 hotelovernachtingen op eigen kosten.

SBWC heeft als hoofddoel het helpen van alle vluchtelingen en in het bijzonder gezinnen met kinderen. Onze focus ligt vooral momenteel op elke dag eten uit te delen, op dit moment binnen het kamp Kara Tepe op Lesbos. Dit zijn hoge kosten op weekbasis. Daarbij hebben we alle hulp nodig.

We vragen daarom elke missie/team om zoveel mogelijk donaties zelf binnen te ‘halen’ waarmee wij een maal per dag een maaltijd kunnen verzorgen voor ongeveer 1000 mensen. De kosten hiervoor bedragen ongeveer 1000 euro per dag.

SBWC zorgt voor praktische ondersteuning door het team te voorzien van uitgebreide informatie over waar en hoe de hulp verleent kan worden.

Wij coördineren de aanwezigheid van de teams, en zorgen dat er een overdracht plaats vindt tussen het vertrekkende en nieuwe team ter plekke.

Wil je als teamcaptain op missie?

Van een teamcaptain worden de volgende kwaliteiten en eisen verwacht:

  • Leiderschap/ Organisatie skills
  • Stressbestendig en flexibel
  • Je bent ouder dan 26 jaar
  • In bezit van rijbewijs
  • Bij voorkeur in bezit van EHBO of in ieder geval iemand mee met EHBO in zijn of haar team
  • Minimaal 9 a 10 dagen beschikbaar i.v.m. overdracht teams
  • Een Verklaring Omtrent Gedrag dient aangevraagd te worden, tenzij een vrij recent VOG reeds in het bezit is.
  • Graag ook een beetje achtergrondinformatie over jezelf.

Mocht je je in bovenstaande vinden en denk je snel een team rond te kunnen hebben, meld het ons z.s.m. o.v.v. TEAM CAPTAIN! Dan nemen we z.s.m. contact met je op.

Wil je als teammember aan de slag?

Als teammember ben je 22 jaar of ouder en moet je uiteraard ook stressbestendig zijn. En om kunnen gaan met uitdagende situaties, want die ga je tegenkomen. Je dient 6/7 dagen beschikbaar te zijn. Een Verklaring Omtrent Gedrag dient aangevraagd te worden, tenzij een vrij recent VOG reeds in het bezit is.

Voor vrijwilligers die zich willen opgeven als teammember zijn er 2 mogelijkheden:

  • Je meldt je aan samen met een teamcaptain als team.
  • Je meldt je als individu aan en wij plaatsen je op de back-up lijst, indien nodig raadplegen teamcaptains deze lijst en zullen zij zelf contact met je opnemen. Vermeld graag welke periode(n) je beschikbaar bent (minimaal 6 tot 7 dagen), of je in het bezit bent van een rijbewijs en eventueel een medische achtergrond of EHBO hebt. Daarnaast ontvangen wij graag een beetje achtergrond informatie over jezelf.

Wil je aan de slag als teammember, laat ons dan weten op welke van de bovenstaande manieren, en meld het ons o.v.v. TEAM MEMBER! Dan nemen we z.s.m. contact met je op.

info@becausewecarry.org

En KLIKKEN MAAR voor nog meer info!