Utopia helpt Het Rode Kruis (2)

Vandaag stond ik op met een leeg gevoel in m`n buik. Sinds vanmorgen besef ik me hoe vanzelfsprekend een kop koffie voor me is, om “lekker” de dag mee te beginnen. Voor mij is het een keuze om geen koffie te pakken. Het is een keuze om deze dagen slechts 100 gram rijst en 400 gram spinazie per 24 uur (!) te eten. Het doet veel met mij en degene die dezelfde keuze maken, zowel op lichamelijk als op mentaal vlak.

Het constante gevoel van trek hebben went snel. De hoofdpijn is permanent al wordt die na momenten van wat rijst of spinazie even minder. Energie heb ik nauwelijks, het voelt als 30%. Ik kan me niet voorstellen dat ik nu ook nog naar school zou moeten of de hele dag fysiek werk zou moeten doen. Het verlangen naar verschillende smaak, een andere substantie en suiker zeurt. Water gaat ook vervelen maar gelukkig hebben wij water!

Ik denk veel na. Wat is het toch makkelijk om langs de kast te lopen en eten te pakken hier. Wederom vanzelfsprekend bijna. Is het voor mij vanzelfsprekend omdat ik in Nederland geboren ben? Waarom ik wel en zij niet? We zijn allemaal mensen toch?

Ik was de spinazie met kraanwater. Het gebrek aan ditzelfde water is de oorzaak van de levensbedreigende droogte in Afrika. Ik vraag me steeds af tot hoever de slinkende voorraad eten nog strekt voor ze. Vanwege de extreem lange droogte hebben ze al 3 oogsten gemist. Het eten raakt op. Mensen uitgeput en ziek. Er sterven mensen van de honger.

Hoe lang laten wij dit nog duren?

Utopia helpt Het Rode Kruis. Het Rode Kruis helpt hen voor wie de nood het hoogst is, maar leidt ook op en draagt kennis aan om het te kunnen voorkomen. Komende generaties kunnen met de juiste kennis en hulp zichzelf wapenen tegen droogte!! Meer weten?

KLIK HIER.

De droogte in Afrika kunnen wij niet stoppen. Het lijden en verhongeren van onze medemensen wel!

Deel dit bericht zo veel mogelijk want iedereen moet dit weten.

Donaties zijn van harte welkom op het rekeningnummer van onze Foundation

NL19ABNA0567944239 t.n.v. Stichting Utopia Foundation o.v.v. Rode Kruis

Of via giro 7244 t.n.v. Het Nederlandse Rode Kruis in Den Haag.

Xx.

Benji