Benji`s Brein: 2016…GO!

Na een aantal weken met mooie momenten, heftige emotie en kritische zelfreflectie is hier dan eindelijk een nieuwe editie van mijn Brein. Schrijven (dan wel typen) kan soms namelijk best confronterend zijn. Helemaal als je het deelt op een medium zoals dit. Daarom heb ik er af en toe geen zin in en laat ik het even voor wat het is. Soms heb ik nou eenmaal even een momentje (en soms wel een paar momentjes) nodig om mijn Brein en mijn emotie te ordenen. Want wat is er veel gebeurd beste mensen.

Het vertrek van Stiff, Armanda en Naomi, de (terechte) verkiezing van Ivan tot Utopiaan van het jaar, en de binnenkomst van Ramona, Victoria en Do. Verder hebben we een mooi diner gehad met onze buren, vierden we samen kerst, zijn we van jaartal gewisseld en is er een 16e bewoner binnengekomen: Arthur Storm Maximus Mauloed de 1e!!

Voor mij persoonlijk was het een leerzame periode. Ik merk(te) dat het vertrek van Utopianen me meer doet dan dat ik soms zou willen. Aan de ene kant is het natuurlijk mooi dat je zo`n sterke band opbouwt dat je verdrietig bent bij een afscheid. Aan de andere kant is het moeilijk en zo (voorlopig;) definitief wanneer bewoners weggaan. Utopia zal na elk vertrek (na elke binnenkomst ook trouwens) nooit meer hetzelfde zijn. Een spreekwoordelijk achtbaan van emotie als gevolg. Ik heb niet stilgezeten maar mijn eigen doelen verloor ik even uit het oog.

Na het vertrek van Stiff heb ik besloten om mijn stemcriteria te gaan verleggen. Het plotselinge vertrek van Naomi heeft mij doen beseffen dat onze tijd hier maar tijdelijk is. Zo onvoorspelbaar als een cavia tijdens een ratrace. Vandaar dat ik even tijd nodig had om te recapituleren. Te beseffen wat het allemaal met mij doet om vervolgens weer bij de vraag uit te komen: Waarom ben ik hier? Die vraag, of beter gezegd het antwoord, motiveert mij als vanouds weer tot op het bot!

Ik ben hier om mensen wakker te schudden. Ik ben hier om antwoorden te krijgen op zaken die ik met alle wil van de wereld niet begrijp. De schrijnende armoede in Nederland, de vereenzaming van bijvoorbeeld ouderen en de verharding en verhuftering van de maatschappij; ik snap het niet. Jij wel?

2016 staat daarom wat mij betreft in het teken van vragen, antwoorden en veranderingen. Spannend he?!

Tot volgende week!

Xx

Benji