Utopiaansche Sfeerbeelden

Van een onzer verslaggevers: Cees.

IMG_8372

Kijkend naar boven zie ik een prachtig schouwspel van samengepakte wolken. Die in combinatie met de spar een mooi schilderij vormen.

De rododendron heeft zijn knoppen al klaarstaan in een bed van groen blad, de beiden anderen bloemen zijn voor een deel weer klaar met hun werk en dat was u en ons vreugde bezorgen.

De zon die haar best doet om ons terrein te verlichten. De afgevallen bladeren die op de grond liggen om uit te rusten, de oude spar die trots zich staande houd , de verse koeienpoep die voor nieuw leven zorgt en een overzicht van ons terrein maakt dat we beseffen dat het herfst is.

Door het zachte weer kan Duck nog heerlijk in de vijver zwemmen, zijn spiegelbeeld zichtbaar maken en al kijkend naar mij, niets zeggend door zwemmen.

Door het geluid kijk ik omhoog en zie een vliegtuig, waar gaat hij heen, wie zitten er in ? Ik niet,  maar soms zou ik dat wel willen, weg, ver weg , waar het stil is. Gedachten en ook vliegtuigen kruisen elkaar weleens en gelukkig gaat dat meestal goed.

Verder wandelend over het Utopia terrein zie een blad wat rijp is om te vallen, bloeiende sierappeltjes die nog hangen aan zijn moeder en verdord blad die een schilderij vormen tegen een prachtig gekleurde hemel.

Een natuurverschijnsel die ons verwende wil ik ook graag met u delen.

Wat is ook alweer een regenboog en waarom is hij zichtbaar ?

Een regenboog is een gekleurde cirkelboog die aan de hemel waargenomen kan worden als de (laagstaande) zon tegen een nevel van waterdruppels aanschijnt en de zon zich achter de waarnemer bevindt. Het is een optisch effect dat wordt veroorzaakt door de breking en weerspiegeling van licht in de waterdruppels.

Foto’s en tekst; Cees