Benji`s Brein: Hier en nu.

Ik sta nu stil bij de geëvolueerde middeleeuwse taferelen die hebben plaatsgevonden in Parijs afgelopen vrijdag.

Muziektrack Wees Niet Bang (Brainpower ft. Freek de Jonge)

Ik weet niet wat ik met mijn onmacht kan. De ellende, de pijn en het verdriet, wat de nabestaande zullen voelen vreet soms aan me. Ik verloor even bijna mijn hoop vrijdag. Ik prijs me gelukkig dat ik de vrijheid had om het te kunnen delen. Het valt rationeel allemaal te verklaren natuurlijk, maar begrijpen doe ik het niet.

Liefde is het antwoord denk ik (zoals ik denk dat liefde op praktisch alles het antwoord is). Heb in het hier en nu je naasten lief. Wie weet weerhoudt je iemand van boosaardige gedachten en plannen in zijn of haar jacht naar erkenning, door een simpele glimlach. Oprechte interesse in het gevoel van de ander kost niets. Het is grens- en cultuur overstijgend. Het is leerzaam, authentiek, en duurzaam contact. Het enige wat het van ons als mensen vraagt is kwetsbaarheid. En zelfs kwetsbaarheid went.

Momenteel voelt “de toekomst” in de ruimste zin van het woord, ook heel erg kwetsbaar voor me. Als ik nadenk over al het leed in de wereld, de klimaatverandering en de (onuitgesproken) wereldwijde angst voor terrorisme, word ik diepongelukkig.  Daarom blijf ik proberen te focussen, op het vertrouwen hebben in het hier en nu. Want het hier en nu van vandaag, was de toekomst van gisteren. En het hier en nu is gelukkig zo slecht nog niet.

X

Benji