Benji`s Brein: DOM Geluk?!

Toen ik klein was –zeg maar een echt Benjaminnetje- wilde ik geheim agent worden. Geïnspireerd door “James Bond Junior”, “MacGyver” en “Knight Rider” kon ik uren buiten spelen. Al pratend in mijn horloge loste ik de meest spectaculaire zaken op. De teleurstelling was dan ook niet misselijk toen iemand me erop wees dat er niets meer geheim was aan mijn “agentschap”, als ik iedereen vol trots vertelde dat ik de nieuwe James Bond zou worden. Een illusie armer en wat realisme rijker, groeide ik op tot de man die ik nu ben.

Sommige van ons streven naar een carrière als misdaadbestrijder, andere naar die van meest succesvolle misdadiger. Gemeenschappelijk hebben we slechts 1 streven: gelukkig zijn. En laat dat nou net iets zijn waarvan niemand weet waar het precies te halen is, en wat dat geintje dan eigenlijk wel niet zou moeten kosten (terloops wil ik even een lans breken voor de invoer van een nationaal basisinkomen;).

Afgelopen zondag heb ik van Patrick van Heesch (auteur van o.a. “De Geluksprofessor”) iets geleerd, wat ik eigenlijk al wist. Geluk is DOM. Niet als in de zin van niet slim, maar meer als in de zin van ezelsbruggetje. Geluk is het makkelijkst te vergaren wanneer je een Doel hebt, weet wat je Oplaadpunten zijn, en Mensen om je heen hebt met wie je daadwerkelijk in verbinding staat. Doel, Oplaadpunten, Mensen = DOM.

Logischerwijs rijst dan de vraag of ik hier gelukkig ben. Ben ik wel DOM genoeg?  Het antwoord op deze allesomvattende vraag fluctueert nogal, maar voor nu is het een volmondig ja. Ik heb concrete doelen gesteld voor mezelf. “Goede doelen” welteverstaan, want ze hangen nauw samen met mijn inzet voor Stichting De Gouden Pot. Ik weet wat mijn oplaadpunten zijn. Buiten fysiek werken en sporadische muziekmomentjes, trakteer ik mezelf iedere avond op een portie ik-tijd. Voor het slapen gaan geef ik mezelf regelmatig wat reiki, zodat ik heerlijk in relaxmodus mijn slaap kan vatten.

Mensen waarmee ik in verbinding sta, heb ik hier gelukkig ook om me heen. Soms is er wat ruis, maar we zijn er voor elkaar. Klinkt misschien als een Utopie, maar kijk eens waar we wonen! En de spreekwoordelijke ruis die ik hier af en toe ervaar is niets vergeleken bij de ruis die mijn horloge soms vertoonde, toen ik tijdens het buitenspelen “diep in de problemen” zat…..

Veel Geluk!

X

Benji