Benji`s Brein : Eindelijk!!

“We hebben het eindelijk gehoord, ook volgend jaar gaat Utopia door!

De ultiem samenleving, of het ultieme samen streven?

Naar totale chaos, geluk of gevoel? Het samen streven is Utopia-waardig; samen beleven dat is het doel.

Ooit zal het programma op gaan houden te bestaan. Ondanks dat zal ikzelf, overal ter wereld, met het bouwen aan Utopia verder gaan.

Gaandeweg mijn reis wil ik zo graag het punt bereiken, dat de mensen die ik ontmoet, bereid zijn om te luisteren, en moeite doen om elkaar te begrijpen.

Begrijp me niet verkeerd, ik ben geen domme jongen. Ik zie onbegrip als pistool of geweer waarmee oorlogen zijn begonnen.

Onbegrip tussen stammen en strijders, bankdirecteuren of graaiculturen met grijpers?

Niemand bedoelt het slecht want mensen meten zich aan hun omgeving, doen wat de baas ze zegt, waardoor er bijna geen tijd is voor (opr)echte zingeving.

Ik vraag me soms de vijf W`s dus af:

Wie Wil Wat Waarom Weten?

Ik weet voor nu in elk geval genoeg. In 2016 gaan we weer een hoop samen beleven!”

 

Ik ben zo blij. Echt. We krijgen de kans om verder te bouwen aan iets wat misschien als Utopie begon, maar waarvan ik overtuigd ben dat het te verwezenlijken is. Utopia! Het beloofde land ligt overal binnen handbereik, zolang je ervoor wilt werken, en zolang je er zelf in geloofd.

Het is erg druk in mijn brein nu. Op welke manier, en met wie gaan we het volgende nieuwe jaar in? De tijd zal het leren. Iets wat ik wel al zeker weet (omdat dat iets is waar ik wel invloed op heb), is dat ik me nog meer ga inzetten voor hetgeen waarvoor ik binnen gekomen ben: klein leed verzachten, goede doelen ondersteunen, en maatschappelijke discussies aanwakkeren. De rest van dit jaar zit al vol met spraakmakende gasten, maar ook volgend jaar gaan we hiermee door. Dankzij donaties tijdens onze evenementen kunnen wij bijvoorbeeld in december een galadiner voor eenzame ouderen bekostigen. Iets wat natuurlijk super is, maar als het aan mij ligt is dat slechts het begin.

Steun daarom onze stichting ook in 2016, en help ons helpen!

Donaties kunnen ook overgemaakt worden op bankrekeningnummer:

NL19ABNA0567944239 op naam van “Stichting De Gouden Pot”

Ik dank jullie wel voor alles tot nu! Verheug je met mij en ons op nog een jaar:

UTOPIA:  the never ending story!

X

Benji