Benji`s Brein : Diepgang en geld in Utopia….

“Is de zin van het leven, niet de zin die je in het leven hebt?”

De meeste van mijn mede-Utopianen zijn net als ik aan de beurt geweest met het “ziek, zwak en misselijk; is het nou wel of geen griep?-virus”. Wat gaat dat snel zeg. De incubatietijd van een verkoudheidje ligt hier in de loods op ongeveer dertig seconden, en omdat we zo lekker close zijn met elkaar, deel je buiten lief en leed ook de miljarden bacillen die de atmosfeer rijk is. De zin om het bed uit te komen was dan ook logischerwijs in iets mindere mate aanwezig dan anders.

Ik vind het fascinerend om te merken dat juist in deze periode de drang naar diepgang dan weer in grotere mate aanwezig is, en naar buiten komt. Komt het door de verplichte rust die je lichaam je ongevraagd oplegt? Gaan we daardoor meer denken over het wat, en waarom we hier de dingen doen zoals we ze doen?
—————————————————————————————
Mijn dagen tellen hier hoop ik, sommige tellen ze af. Anderen tellen hun geld heel fier, ik geef er niks om, is dat niet maf?

En toch committeer ik me ook aan de groep. Want geld heeft toch een soort aangeleerde, onweerstaanbare lokroep.

Ik bewaar en wil meer om het uit te delen. Mijn aandacht vind ik veel waardevoller, en die schenk ik dan oprecht ook, aan velen.

In Utopia is tijd kostbaarder dan geld vind ik. Onze tijd besteden we veel aan meer geld genereren, terwijl het klokje verder tikt.

Gaat het wel door hier, of houdt het straks op? Een irritante twijfel die blijft spoken door m`n kop.

Stel nou dat het stopt straks, ik kan je vertellen, dan ben ik niet blij. Dus ik streef ernaar dat ze geteld hebben, de dagen. In ieder geval die van mij.
—————————————————————————————
Een van de dingen waar we -naar het blijkt- gezamenlijk nieuwsgierig naar zijn, is de invloed van geld. Welke invloed heeft geld op ons als Utopianen persoonlijk, op ons als samenleving, en op ons als B.V.? We gaan het ervaren. Met de nodige Utopiaanse aanpassingen gaan ook wij het basisinkomen invoeren. Geld is hier nou eenmaal toch ook gewoon een dingetje (nog wel tenminste). Ik ben benieuwd.

En rijk.

Maar niet qua euro`s. Ik ben een Utopiaan potverdorie. Ik kan de dingen doen waar ik blij van word, op een plek waar ik blij van word. Dat is toch gewoon rijkdom dan?

Ik tel in ieder geval liever mijn zegeningen dan mijn geld.

(En dat is de zin, die alle andere zinnen overbodig maakt.)

X

Benji