Benji`s Brein : Mijn Idee Voor Minder CO2

Lieve Mensen.
Zoals jullie in Benji`s Brein van dinsdag 1 september hebben kunnen lezen, maak ik me erg druk over het veranderende klimaat. Dit wil ik koste wat kost aankaarten. Hopelijk kan ik daarmee geen druppel maar een glas (altijd halfvol trouwens) op de gloeiende plaat gooien die ik van huis uit “moeder aarde” noem.

Via de petitie “Supermarkt en slagerij, één dag in de week vleesvrij” probeer ik de aandacht van Den Haag te krijgen. Want ondanks dat Utopia een behoorlijk podium is, en ik best een lange adem heb, krijg ik via de terugbelfunctie uit de Tweede Kamer geen gehoor. De persvoorlichters zullen wel druk zijn…..

Gelukkig is daar dan de wet, die zegt dat een wetsvoorstel behandelt moet worden bij 40.000 of meer steunbetuigingen. In de vorm van een (digitale) handtekening. Wat een fijne wet is dat. Geen “u wordt zo spoedig mogelijk terug gebeld” meer,
maar eindelijk gehoor.

Heb ik alleen 40.000 helpers nodig. Dat moet te doen zijn volgens mij.
Via https://petities.nl/petitie/supermarkt-en-slagerij-een-dag-in-de-week-vleesvrij
kunnen jullie me helpen de discussie op gang te brengen en bewustwording te creëren!

Ik besef me dat het een drastisch voorstel is, maar er moet gewoon iets gebeuren. Dit is mijn idee. Voor andere ideeën en initiatieven om de klimaatverandering een halt toe te roepen sta ik natuurlijk open. Denk er (nadat je de petitie getekend hebt) eens over na.

X Benji