Benji`s Brein : “Klimaatregel”……

Iedereen is van de wereld en  …….

Afgelopen zondag was het weer traditiegetrouw markt in Utopia. Net zoals op elke andere markt die ik hier beleefde, scheen de zon wederom, alsof het zijn laatste stralen waren. Het logisch gevolg hiervan was veel gepuf en geplak, wat overigens de sfeer niet mocht drukken.

Voorafgaand aan de markt, en de dagen erna is het echter minder rozengeur en zonneschijn. Het dondert en het bliksemt dat het giet, en het is dag na dag, keer op keer, on-weer. Qua scholing weet ik wel beter, maar qua decibellen begrijp ik de “oldskool” Grieken wel. Alsof er iemand met een moker op het wolkendek trommelt. Aangevuld met flitsen waarvan zelfs Angelina Jolie op de rode loper zou schrikken, is het schouwspel en daarmee het noodweer, compleet.

Ik maak me echter zorgen. Soms ben ik zelfs bang. Bang dat ik de enige ben. De enige die bijna elke knal, en elke flits als waarschuwing ziet. Net als de windhozen in Nederland, en de bevingen in Groningen trouwens.

Want waar “The Fuck” zijn we nou helemaal mee bezig? En dat is geen kennisgeving van mijn trek in een chocoladereep. Nee. We zijn de wereld in een steeds hoger tempo aan het verneuken (excuus voor m`n taal hoor, maar snaptuh?!), en het lijkt wel alsof ik de enige ben die de noodzaak van drastische maatregelen ziet. We kunnen namelijk wel doelen formuleren die als streef-verwezenlijkheids-datum 2025 hanteren, maar daar hebben we tegen die tijd vrij weinig meer aan denk ik. Sterker nog, dan zijn die doelen geen zak meer waard vrees ik. Een klassiek gevalletje van “too little, too late”…..

En daarom heb ik besloten om het zelf, met mijn mede-Utopianen en jullie maar te gaan doen. Dat is zelfs een van de redenen waarom ik überhaupt in Utopia woon. Verschillen maak je nu, vruchten eet je later. Of je geeft ze door aan je (klein)kinderen. Laten we in (helderblauwe) hemelsnaam iets te oogsten over laten voor “later”.

Volg www.utopiacourant.nl de rest van de week. Hier volgt snel mijn idee om iets structureel, drastisch, maar duurzaam te veranderen. Ik heb daarbij wel jullie hulp nodig, dus ik hoop van harte op jullie steun. Dit ben ik, ik ben Utopiaan!

DE WERELD IS VAN IEDEREEN.

X Benji